Arbeidsjuridisch HR advies
Wil jij als ondernemer ook een personeelsorganisatie die staat als een huis met een stevige arbeidsrechtelijke fundering die menselijk en kostenbesparend is tegelijk?
Mijn arbeidsjuridische HR-advisering zorgt voor een gedegen personeelsbeleid waardoor jouw personeel op een professionele en gezonde manier meegroeit met je bedrijf. Als werkgever wil je ondernemen, bezig zijn met de groei van je bedrijf en doorontwikkeling van je product en afzetmarkt. Bij groei hoort ook meer personeel en professionalisering van je personeelsorganisatie maar dit schiet er in de praktijk vaak bij in met alle financiële gevolgen van dien. Als arbeidsrechtjurist weet ik als geen ander waar de werkschoen wringt en dus ook hoe je ondernemersrisico's kan minimaliseren. Dit kan door het opstellen van deugdelijke arbeidsovereenkomsten, het structureel voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken en een constructieve vinger aan de pols te houden bij verzuimtrajecten etc.
Gaat dit ten koste van de werknemer? Nee zeker niet, want een werknemer is gebaat bij duidelijke afspraken.
Werknemers hebben veelal begrip voor moeilijke keuzes van werkgevers, ook als dat voor hen negatief uitpakt, zolang er maar eerlijk en transparant wordt gecommuniceerd.
Krijgt een werknemer waardering en vertrouwen dan leidt dit niet alleen tot loyaliteit maar ook tot een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Een zieke werknemer kost een ondernemer gemiddeld tussen de € 200,- à € 400,- per dag.
Het loont dan ook zowel vanuit sociaal als financieel oogpunt om een transparante werkgever te zijn met een op het arbeidsrecht gestoelde personeelsorganisatie.
Business Coach
Kan de werksfeer binnen jouw bedrijf wel een boost gebruiken en is er werk aan de winkel?
Of is het tijd voor een preventieve APK om te zien hoe jullie team er voorstaat?
Als business coach zorg ik er voor dat collega's elkaar weer weten te vinden en de plezierige productieve werksfeer in je bedrijf binnen no time weer terug is van weggeweest. Niets menselijks is de werkvloer vreemd, helemaal niet als je je bedenkt dat je
je collega's vaker ziet en spreekt dan je partner. De drempel om als werknemer persoonlijke of intercollegiale problemen aan
te kaarten is hoog. De collega worstelt er eerst zelf mee en neemt vervolgens misschien een paar collega's in vertrouwen,
waardoor groepsvorming en een negatieve werkspiraal op de loer liggen. Voordat het de leidinggevende of directeur bereikt
is het meeste kwaad al geschied en zijn de onderlinge verhoudingen verhard waarbij de kans op verdere escalatie
met de minuut groeit. Het werkplezier verdwijnt, de productiviteit verlaagt en langdurig ziekteverzuim is het gevolg.
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen maar voor beide scenario's is het van groot belang dat een externe onafhankelijke derde met jouw werknemer(s) aan de slag gaat. Een werknemer zal gelet op de onderlinge gezagsverhouding en afhankelijke positie nooit volledig open kaart spelen tegenover de leidinggevende, HR-adviseur of directeur. Als je niet precies weet welke groepsdynamieken er op de werkvloer spelen is een interventie niet effectief en blijft de negatieve werksfeer in stand.
Als business coach zal ik met alle betrokkenen vertrouwelijke gesprekken voeren om in kaart te brengen wat er precies speelt en waar behoefte aan is om weer te komen tot een veilige, inspirerende en plezierige werkomgeving.